چگونه از سلامتی حافظه رم مطمئن شویم؟
حافظه رم یکی از مهمترین قطعات تشکیلدهنده رایانه است که کار آن ذخیره همه ابعاد مربوط به برنامههای نرمافزاری کاربردی که اجرا میکنید و تمام دادههای مورد استفاده شما است. همچنین رم دادههای مهم مربوط به ویندوز را در خود نگه میدارد. هر مشکل رم میتواند بهطور غیرقابل تصوری جدی باشد. اگر رایانه شما قاطی کرده یا خیلی کند عمل میکند یا حتی از کار باز میایستد، ممکن است اشکال از رم دستگاه شما باشد.
برای جلوگیری از این نوع اشکالات بهتر است هر چند وقت یکبار، با اجرای یکی از انواع برنامههای تشخیصدهنده (Diagnostic) مانند Memtest86+ ایراد رم را بهموقع تشخیص داده و آنرا رفع کنیم. این برنامه را میتوانید از آدرس: www.memtest.org دانلود و در حالت ایزو (Iso) روی لوح فشرده رایت کنید. نگارش2 این نرمافزار برای ویندوز اکسپی و نگارش3 آن مخصوص ویستا است. این برنامه قبل از استارت ویندوز، مستقیما از روی لوح فشرده قابل بوت بوده، اجرا شده و یک سری آزمایشها را روی رم شما انجام میدهد. ما در اینجا مراحل و نحوه انجام این آزمایشها را برای شما شرح میدهیم.
1 قبل از هر کار بایوس دستگاه خود را روی حالت بوت از درایو لوح فشرده قرار داده و لوح فشرده را در درایو رایانه خود گذاشته و آنرا ریاستارت کنید. برنامه بهصورت خودکار بالا آمده، آزمایشها را در محیط رایانه اجرا میکند. شما میتوانید اطلاعات سیستم و وضعیت جاری آزمایش را بر نمایشگر ببینید. آزمایش ممکن است 20دقیقه طول بکشد. پس از اتمام آزمایش یک پیغام دریافت میکنید که خطاهای یافته شده و کامل شدن آزمایش را به شما نشان میدهد.
2 این جزئیات، سرعت کنونی حافظه رم DDR را به شما نشان داده، سپس آنرا با نرخ تعیین شده سرعتی که رم شما باید داشته باشد، مقایسه میکند. اگر سرعت آن خیلی کمتر یا بیشتر از سرعت استاندارد حافظه بود، رم شما دچار مشکل شده است. البته درصد خطاهایی کوچک در حد 5درصد برای رم قابل چشمپوشی است. عموما قطعات، سرعت را کمی بیش از حد استاندارد نشان میدهند.
سرویس جدید گوگل برای جستوجو در وبلاگهای فارسی
جستوجو در میان تعداد فراوان وبلاگهای موجود در اینترنت، همواره یکی از مسائل مورد توجه کاربران این شبکه است که یا به دنبال یافتن اطلاعات و محتوای مورد نظر خود هستند، و یا در صددند محتوا و نوشتههای خود را از سریعترین راه ممکن به مخاطبینشان برسانند.
گوگل با توجه به اهمیت این موضوع و نیز دسترسی مناسبی که به محتوای شبکه اینترنت دارد، بتازگی سرویس جدیدی ارائه کرده که امکان جستوجو در میان وبلاگها را برای هر دو گروه تسهیل میکند.
مطابق این امکان، دارندگان وبلاگ با بهروز کردن نوشتههای خود، همزمان موتور جستوجوی گوگل را Ping میکنند تا گوگل از تازه شدن محتوای این وبلاگ مطلع گردد.
برای این منظور، گوگل کدهایی را آماده کزده تا وبلاگنویسان آن را در داخل وبلاگ خود قرار دهند.
گفتنی است این سرویس برای وبلاگهای فارسی با توجه به شمار زیاد و تنوع فراوان، ابزار مناسبی به منظور آگاهسازی مخاطبان و نیز جستوجو در میان حجم انبوه محتوای تولید شده خواهد بود.
همچنین گوگل لیست وبلاگهای بهروز شده را در یک فایل XML مخصوص ارائه میکند.
علاقهمندان برای مطالعه جزئیات بیشتر و استفاده از این سرویس جدید گوگل، میتوانند به صفحه جستوجوی وبلاگهای گوگل مراجعه نمایند.
همه چیز در باره تلویزیون های اینترنت دار
خرید اجرا کننده های دی.وی.دی را متوقف نمایید. با داشتن تلویزیونهای اینترنت دار هم آهنگ و هم فیلم های مورد نظر را با سرعت و کیفیت بالا هر لحظه که بخواهید، تماشا کنید. در این مقاله سعی شده تا سرویسهای اینترنت و مدیا روی تلویزیون های اغلب سازندگان عمده بررسی شود.
تا چندی پیش تلویزیون وسیله ای برای نمایش برنامه های زنده و غیر زنده و در نهایت نمایشگر فیلمهایی بود که از طریق پخش کننده سی دی یا دی.وی.دی به اجرا در می آمد. اگر کاربری بیشتر از این می خواست و سیراب نمی شد، با در اختیار گرفتن رایانه رو میزی و اجرا کننده مدیا پلیر خود را راضی می نمود.در مدرنترین حالت نیز تلویزیون هایی با درگاه DVI و VGA نیاز کاربر را مرتفع می نمود.
اما حالا همه چیز کم کم در حال تغییر است. تلویزیونهای 2009 به بعد ویژگی جدیدی یافته اند که در ادبیات اینترنت، "تلویزیون های اینترنت دار" (Connected TV) لقب گرفته اند. این مدل ها با داشتن باکس اتصال به اینترنت توانایی اجرای فایلهای موسیقی و فیلم را با زدن یک دگمه بدون داشتن رایانه میسر ساخته اند. مدلهای سال 2009 از نظر فنی چندان فرقی با مدلهای 2010 نکرده اما مشتریان چانه زن و حرفه ای ترجیح می دهند مدلهای 2009 را ارزانتر بدست آورند.
اغلب سازندگان ویژگی های تقریبا مشترکی را در تلویزیون های خود نصب کرده و سرویسهایی مانند BBC iPlayer بر اساس Freesat تنظیم شده است. همه تلویزیون های مذکور دارای درگاه اترنت(Ethernet) برای اتصال به شبکه در پشت تلویزیون بوده و با وصل کردن کابل می توان به شبکه اینترنتی که سرویس دهنده مهیا کرده، دست پیدا کرد. پیکره بندی پیچیده ای هم نداشته و با وصل شدن کابل همه چیز به طور خودکار تنظیم می شود. دستگاه هایی که اتصال بی سیم داشته، نصب شان نیز کمی پیچیده تر است. برخی نیز آماده اتصال بی سیم هستند، یعنی با خرید بیسیم به صورت یو اس بی می توان انرا بی سیم نمود.
در مدلهای پاناسونیک، Viera cast system و مدل V10 محبوبترین است. با دگمه تعبیه شده روی کنترل ریموت تلویزیون، به یک سری از سرویسهای آنلاین بخصوص ویدیو دسترسی مهیا می شود. آیکون های زیر هم منوهای اصلی را تشکیل داده و دگمه های وسط و عقب و جلو کاربر را در انتخاب آسانتر کمک می کند. حتی کاربر می تواند جای اپلیکیشن را روی نمایشگر تلویزیون جا بجا کند. سرویس موسوم به Q و جعبه ویدیویی Q. Video نیز در آن تعبیه شده است.دیدن آب و هوا ، سرویس مولتی مدیای PICASA یورواسپورت و یو تیوب از دیگر سرویسهای فعال اینترنتی روی این تلویزیون به شمار می آید. وقتی آیکونی انتخاب می شود کل صفحه را می پوشاند و کاربر بهتر به آن دسترسی می یابد. با کلیدهای مخصوص قابلیت تایپ اسم و رمز روی یوتیوب و سایر سرویسها را دارد. با تلفن همراه نیز تلویزیون کار کرده و کلیدهایش شبیه ان طراحی شده تا کاربر احساس راحتی بهتر کند. نکته منفی اینکه کلید شو های جدید یوتیوب روی آن فعال نیست. سرویسهایی مانند اسکایپ برای چت نداشته و سرویس اجاره ویدیو نیز ندارد.سرویس فیلم هم به فرمت Mpeg2 محدود شده است و سایر فرمتها در آن جواب نمی دهد. پاناسونیک قول داده در مدلهای جدیدتر سرویسها را به روز نماید.
و اما مارک فیلیپس تلویزیون های اینترنت دار خود را تحت نام NetTV راهی بازار کرده است. مثلا مدل 9704 دارای استاندارد وای.فای بیسیم بوده و مرورگر اینترنتی آن کاملتر از بقیه بوده و کاربر از طریق صفحه تلویزیون به راحتی اینترنت را مرور می کند. سایتهای برگزیده و صفحهت برگزیده مخصوص در منوی مرورگر موجود است.کاربر به آسانی نام وب سایت مورد نظر را تایپ کرده و وارد سایت مورد نظر خود می شود. فایل های سی.اس.اس و فایلهای فلش البته روی این مدل مشکل داشته و پخش نمی شوند. تایپ آدرس سایتها کمی کند بنظر می رسد و مانند آن است که در حال تایپ با رایانه ای با حافظه موقت پایین هستید. فایل های ویدیویی با فرمت .VOB روی آن پخش می شوند.استاندارد DLNA که وظیفه اش به اشتراک گذاری فایلها روی شبکه های خانگی است، در این مدل دیده می شود.
مارک بعدی سامسونگ است که تحت نام Internet@TV اجازه دسترسی کامل به اینترنت را نمی دهد! بلکه ابزار یاهو را در خود جای داده و آب و هوا ، اخبار، قیمت بازار سهام و سری بازی های رایانه ای را داراست. یوتیوب و توییتر هم آیکونهای مخصوص به خود را دارد و تله تکست و فال بینی را نیز با دگمه روی کنترل ریموت در خود جای داده است. انتخاب وای.فای را نیز بر عهده کاربر قرار داده است. از فضای موجود در نمایشگر به نحو مطلوبی استفاده شده است. استفاده از کیبورد به ترتیب الفبا بوده و اما تسهیلاتی برای ذخیره اسم و نام رمز مثلا یوتیوب روی آن موجود نیست.
استاندارد DLNA هم برای دریافت فایلهای به تشتراک گذاشته روی شبکه در دسترس از طریق لیست موجود در ورودی هابا دگمه اختصاصی روی کنترل ریموت است.محتویات داخل فلش یو.اس.بی هم قابل اجرا و نمایش است.انتخاب موسیقی مورد نظر برای پخش تصاویر و آلبوم خانوادگی روی تلویزیون قابل دسترسی است.البته دسترسی به فولدر تصاویر کمی مشکل به نظر می رسد. فرمتهای ویدیویی بیشتری در این مدل تلویزیونها حمایت و اجرا می شود. فرمتهایی مانند Mpeg2، DivX ، WMV، Xvid و MKV به اجرا در امده و قابلیت نمایش پیدا می کنند. فایل های صوتی ام.پی.تری و AAC را نیز جواب می دهد.
اما مارک سونی جدیدترین فناوری ها را در تلویزیون های اینترنت دار بکار برده است.دو استاندارد DLNA و Applicast در آن باز شده و اجرا می گردند.محیطی مانند پلی استیشن را روی صفحه تلویزیون می بینیم. Applicast مانند سامسونگ یک سری امکانات مخصوص به صورت آیکون های ویژه دارد. ساعت جهانی و محلی، ماشن حساب، خوانش RSS، ایجاد فریم و قاب برای عکسها و ... از جمله ویژگی های آن است. فایل ویدیویی .VOB اجرا شده و عکس آلبوم های آهنگ به صورت انلاین روی صفحه نمایش داده می شود. فهرست بندی البته کمی ضعیف ظاهر شده و سونی قول داده در مدلهای بعدی آنرا جبران نماید.
در مارک ال.جی تنها سری اس.ال 9000 برای کریسمس قابلیت اینترنتی بودن را داشت و اجرای فایل از روی یو.اس.بی را هم دارد. NetCast در سیستم های ال.جی دیده شده و در حال توسعه است.
همانطور که دیده شد تلویزیون های اینترنت دار در دوران طفولیت خود بسر برده و جای توسعه بسیار دارند.برنامه ها و وب سایتهای انتخاب شده در لیست ، آسان بودن کلیدها و کیبوردها از جمله مسایل قابل توسعه در این نوع تلویزیون هاست.سامسونگ که طلیعه دار فناوریهای جدید است در این بحث ضعیف وارد شده است. بسته به نوع استفاده از سایتها و اپلیکیشن ها هر مدلی از مدلهای ذکر شده قابلیت خاص خود را دارد.
سه شهر دیگر تحت پوشش وایمکس ایرانسل قرار گرفتند
سه شهر شهریار، شهر قدس و خمینی شهر تحت پوشش خدمات پیشرفته وایمکس ایرانسل قرار گرفتند.
به گزارش ایسنا، روابط عمومی ایرانسل اعلام کرد: پیش از این کلانشهرهای اصفهان، اهواز، تبریز، تهران، شیراز، کرج و مشهد مقدس تحت پوشش شبکه وایمکس ایرانسل قرار گرفته بودند و با اضافه شدن این سه شهر جدید، تعداد شهرهای تحت پوشش خدمات پیشرفته وایمکس ایرانسل به 10 شهر رسید.
بر اساس این گزارش وایمکس، یک فنآوری نوین برای انتقال بیسیم و پرسرعت اطلاعات است که با پوشش منطقه وسیع تحت پوشش دکلهای وایمکس، شهر، شهرکهای صنعتی و مناطق راهبردی را پوشش میدهد و اینترنت پرسرعت را برای سازمانها، موسسات و شرکتهای تجاری و همچنین منازل مسکونی و تمامی افراد، در هر نقطهای از مکانهای تحت پوشش شبکه وایمکس ایرانسل فراهم میآورد، به طوری که کاربر قادر خواهد بود در هر لحظه، حتی در شهرهای دیگر تحت پوشش وایمکس ایرانسل، توسط رایانهاش به اینترنت پرسرعت بیسیم متصل شود.
بنا بر اعلام کاربران خانگی که به اینترنت پرسرعت دسترسی ندارند، میتوانند با دسترسی به شبکه وسیع وایمکس ایرانسل، دسترسی خود را به اینترنت تامین کنند، همچنین کاربرانی که به دنبال کیفیت برتر اینترنت هستند و میخواهند در محلهای مختلف از جمله محل کار، منزل و یا منزل دوستان و آشنایان به اینترنت پرسرعت بیسیم دسترسی داشته باشند، میتوانند بدون نیاز به خط تلفن و با بهرهگیری از کیفیت بالای امواج وایمکس و امکانات مودمهای داخلی وایمکس ایرانسل، از اینترنت پرسرعت بیسیم استفاده کنند.
همچنین شرکتهای بزرگ و یا درحال توسعه نیز که فنآوری ADSL دیگر پاسخگوی نیازهای آنان نیست و یا شرکتهایی با شعب و دفاتر مختلف در شهرها و مناطق مختلف میتوانند تمامی نیازهای تجاری خود را با استفاده از فنآوری وایمکس ایرانسل و خدمات متنوع آن برطرف کنند.
ایرانسل اعلام کرد که با وایمکس امکان گسترش موسساتی مثل بانکها، شرکتهای تجاری و موسسات آموزشی که به اینترنت پر سرعت نیاز دارند، امکانپذیر میگردد اما با ADSL مشترکان تنها میتوانند در منزل یا محل کار و به عبارتی در یک مکان ثابت و محدود از اینترنت استفاده کنند.
بنابر این گزارش قابلیت سیار و بیسیم بودن وایمکس این امکان را به کاربر میدهد که در تمامی نقاط تحت پوشش تنها با استفاده از مودم و اتصال آن به منبع برق و رایانه شخصی، از اینترنت پرسرعت استفاده کنند، با این آزادی عمل مشترکان در تمامی نقاط از جمله محل کار، جلسات و حتی مسافرت به دیگر شهرهای تحت پوشش وایمکس ایرانسل، در تمامی طول شبانه روز قادر به اتصال به اینترنت پرسرعت بیسیم خواهند بود.
در حال حاضر استفاده از خدمات وایمکس ایرانسل در 10 شهر اصفهان، اهواز، تبریز، تهران، شیراز، کرج، مشهد، شهریار ، خمینی شهر و شهر قدس با پهنای باند 64 کیلوبیت بر ثانیه تا 2 مگابیت بر ثانیه بر اساس درخواست ممکن میباشد.
بنا بر اعلام، اطلاعات بیشتر درباره فنآوری وایمکس، نحوه ثبت نام و پرداخت، طرحهای تعرفه متنوع، بستههای افزایشی و مصرف آزاد، نحوه تهیه مودم، نقشه مناطق تحت پوشش و فهرست فروشندگان مجاز سرویس وایمکس ایرانسل در وب سایت رسمی این شرکت به نشانی www.irancell.ir قابل مشاهده است.
همچنین کارشناسان مرکز تماس ویژه وایمکس ایرانسل با شماره تلفن 707 برای تماس از خطوط ایرانسل و 09377070000 برای تماس از سایر خطوط در تمامی ساعات شبانه روز و هفت روز هفته آماده پاسخگویی به سوالات متقاضیان سرویس وایمکس ایرانسل و خدمات مربوط به آن هستند.
اینترنت اکسپلورر و یک کار عجیب!
اینترنت اکسپلورر اغلب بهعنوان بدترین مرورگر وب شناخته میشود، اما اینترنت اکسپلورر نگارش8 در حقیقت یک بسته نرمافزاری مخفی دارد که دوای درد طراحان وبی است که میخواهند وبسایت استاندارد خود را با شیوه غیراستاندارد اینترنت اکسپلورر همخوان کنند.
کافی است یک کلید کوچک فشار دهید تا یک پنجره باز شود. همچنین میتوانید این پنجره مفید کنترل صفحههای وب را، از طریق منوی Tools و سپس گزینه Developer Tools را برگزینید.